Helg Helg

Rådjur: Ljusare viltkött med mild viltsmak

Taggar i artikeln

Finrummet råvara
FinrummetFinrummet
Foto: Vova Stegantsov via Unsplash
Publicerad

Jakttiden för rådjur i Sverige är lång och börjar redan den 16 augusti med jakt på hornbärande djur för att från och med 1 oktober tillåta alla rådjur. 

Jaktkalendern innehåller flera premiärer och vi brukar börja med att få rådjur. Rådjuret är ett magert och lite ljusare viltkött med mild viltsmak. Det är lätt att kombinera med grönsaker och jag tycker nog att palsternacka med sin vita färg och söta smak är ett utmärkt tillbehör. Att tillbehöret är lite sött gör inget till ljusare viltmat. Bara du tänker på det när du matchar med vin. Tänk också på att använda hela djuret. När vi jagar får vi som bekant hela djuret. Inga djur består av en ryggfilet bara. Så gör goda grytor, stekar och annat smaskigt under hösten. Jag återkommer på detta tema här löpande!

Hela veckans utgåva av Finrummet

Veckans fråga: Vad tycker du är en bra affärslunch?

Äta vid bardisk: Hög stökkänsla går hem

Lisa Lönners krönika: Om jakten och människan

Veckans kockknep: Att steka viltfilén

Veckans recept: Rådjursgryta med palsternacka

Veckans vintips: Viner till mustiga grytor

Annons