Helg Helg

Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik

Taggar i artikeln

covid-19 Finrummet julmat julspecial
FinrummetFinrummet
Foto: Lisa Lönner
Publicerad

Tråkigt att Covid fortfarande finns med oss men det går att covidsäkra julbordsserveringen så att den blir inte bara säkrare men även snyggare.

Det är jul och det är också covid. Det är faktiskt rätt otäckt med julbord. Jag får skräck för buffet med skedar. Så jag lägger tallrikar i stället till gästernas stora glädje. Förutom att det är säkrare rent hälsomässigt är det även snyggare – och alla får prova allt på julbordet, inte bara det man vet vad det är.

Jag har nu fått fler gäster att prova riktig kalvsylta och det är jag mycket stolt över. Det blir lättare att hålla en dryckesmeny, och så undviker vi soppan med prinskorv, sill och godis på samma tallrik.

Så servera varje del av julbordet, njut i långsam takt och se på det vackra. Matcha med goda drycker.

Annons

Foto Lisa LönnerFoto: Lisa Lönner 

Tips på servering av det kalla bordet

  • Julskinka med hemgjord senap och grönkålspesto
  • Moster Karins kalvsylta med kanelig rödbeta
  • Rökt ankbröst med tomatketchup
  • Rödkål med juliga kryddor
  • Allt på en snygg tallrik gjord av Tobias Mannheimer.

Hela Finrummets julspecial här >>

Lisa Lönners krönika: En jul i nedvarvnings tecken till er alla!

Julspecial: Motverka ditt Covidskräck med hygienregler i restaurangsklass

Covidsäkra julbordet: Lägg allt på tallrik

Restaurang: Här kan du äta i jul och nyår

Veckans kockknep: Putsa finsilvret utan kemikalier

Julspecial: Ett smaskigt yogapass: Koka kola till julen

Julspecial: Supersnabba cognacsdoftande patésnittar

Veckans recept: Glöggbräserad högrev

Annons