Annons

Annons

Euroclear flyttar holdingbolaget från London till Bryssel

Det stora clearingföretaget Euroclear flyttar det internationella holdingbolaget från England till Belgien. Flytten genomförs för att minska beroendet av London i spåren av Brexit.

Euroclear, som är det stora internationella clearingföretaget för värdepapperstransaktioner, flyttar den legala och skattemässiga hemvisten för holdingbolaget till Bryssel, rapporterar Financial Times.

I Bryssel ligger redan den största delen av företagets organisation och verksamheter.

Flytten är den andra delen av förberedelserna för Brexit, och syftar till att minska beroendet av det finanscentrum som ligger i London när Storbritannien lämnar EU. I förra månaden meddelades att Euroclear ska inrätta ett clearingsystem för Irland som inte är beroende av London.

Annons

Annons

Euroclear har varit verksamt i 50 år, och har historiskt varit ett företag med juridisk hemvist i England och som varit skattemässigt baserat i Schweiz. Men nu flyttas alltså båda delarna av företaget till Belgien och Bryssel under nästa år. Företaget kommer fortsättningsvis ha ett dotterbolag i England, som är en av Euroclears största marknader.

Euroclear samägs av ett hundratal banker och finansiella institutioner. Deras kunder är finansiella institutioner i mer än 90 länder. I Sverige bedrivs verksamheten av Euroclear Sweden, tidigare VPC.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons