Christian Sinding, vd på EQT.
Christian Sinding, vd på EQT.
Riskkapital

EQT öppnar kontor i Italien

EQT stärker sin närvaro i Italien och öppnar kontor i Milano. "Milanokontoret är en del av den fortsatta ambitionen att etablera en lokal närvaro i de regioner som EQT investerar i", säger EQT:s vd Christian Sinding.

Publicerad 2019-07-09

EQT meddelar i dag, tisdag, att riskkapitalbolaget stärker sin närvaro i Italien genom att öppna ett kontor i Milano.

Kontoret kommer ledas av Federico Quitadamo, Managing Director och EQT:s landschef i Italien.  Han har tidigare varit chef för EQT:s Zurich-kontor.

– Vi är glada att expandera i Italien, tre år efter EQT: s första investering i landet. Milanokontoret är en del av den fortsatta ambitionen att etablera en lokal närvaro i de regioner som EQT investerar i. Med ett lokalt team på plats i Milano är EQT bättre positionerat för att hålla sig nära sina portföljbolag och att fånga nya investeringsmöjligheter i Italien, säger EQT:s vd Christian Sinding.

EQT har sedan tidigare investerat i italienska bolag såsom Lima, utvecklare av 3D ortopediska ledersättningsimplantat, och Facile.it, Italiens största prisjämförelsesajt för bilförsäkringar, energi, telekom och privata finansieringsprodukter.

– Öppningen av Milanokontoret vittnar om EQT: s åtagande att investera i etablerade italienska företag och utveckla dem till starka och hållbara företag. Italien har ett överflöd av investeringsmöjligheter inom EQTs kärnområden, och teamet ser fram emot att söka nya investeringar i midcap och largecapbolag. Dessutom kommer EQT även att undersöka investeringsmöjligheter inom infrastruktur och fastigheter, säger Federico Quitadamo, vd och chef för EQT Italien.

Platsannonser