Riskkapital

EQT förvärvar telekom-operatör 

EQT förvärvar telekom-operatören Melita från Apax Partners och Fortino Capital.

Publicerad 2019-05-23

EQT Infrastructure IV förvärvar det maltesiska telekom-bolaget Melita Limited från Apax partners och Fortino Capital.

Bolaget, som grundades 1991, är en telekommunikationsinfrastrukturägare samt leverantör av tjänster på Malta. 

Melita kommer fortsätta att fungera under ledning av vd Harald Rösch, med EQT som en långvarig industriell rådgivare.

”EQT Infrastructure avser att stödja Melitas tillväxt genom ytterligare uppgradering av sina fasta och mobila nät och att öppna en ytterligare datacenterplats på Malta. Det kommer också att stödja Melitas internationaliseringsstrategi, inklusive dess expansion i Italien samt dess innovativa IoT-anslutningsförslag”, framgår det av pressmeddelandet.

– EQT har byggts på en passion för att utveckla företag. Vi investerar i bra företag över hela världen med sikte på att göra dem inte bara till bra företag utan även hållbara. Det är precis den formel vi strävar efter att tillämpa på Melita, som redan är en innovatör på den maltesiska marknaden och bortom vad gäller infrastruktur, produkter och kundservice. Som ett resultat är vi övertygade om att de kommande månaderna och åren blir spännande och givande både för Melitas anställda och för sina kunder, säger Ulrich Köllensperger, Partner hos EQT Partners och Investment Advisor till EQT Infrastructure IV.

– Med stöd av EQT Infrastructure och deras omfattande erfarenhet inom vår bransch, fortsätter vi resan genom att utveckla våra nätverk och ge enastående kundupplevelse under de kommande åren. Melita är idealiskt positionerat för att växa på den maltesiska telekommarknaden och bortom, säger Harald Rösch, vd för Melita.

Parterna är överens om att inte lämna ut finansiella detaljer om transaktionen. Transaktionen är föremål för sedvanliga tillsynsmyndigheter.

Clifford Chance och Ganado Advocates agerade som juridiska rådgivare för EQT Infrastructure.

Platsannonser