Entra SBB
Siri Hatlen, styrelseordförande, Entra. foto Entra
M&A

Entra: ”SBB fick tillgång till samma information som andra intressenter”

Entra avfärdar SBB:s påståenden om att bolaget inte behandlats rättvist i samband med budstriden om det norska fastighetsbolaget.

Uppdaterad 2020-12-10
Publicerad 2020-12-10

Med hänvisning till SBB:s tillkännagivande att SBB återkallar sitt offentliga bud på Entra från 27 november säger Entras styrelsen att SBB behandlats precis som alla andra intressenterna, framgår av ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att styrelsen vill understryka att SBB fick tillgång till samma information om Entra, genom ett datarum, som andra intressenter. SBB erbjöds också, som andra parter, tillgång till Entras styrelse och ledning, för att diskutera den uppdaterade värderingen. Fram till dagens tillkännagivande (gårdagens. reds. anm.), efter påbörjandet av sin granskning, har SBB inte uttryckt några farhågor rörande varken innehållet i den tillhandahållna informationen eller graden av tillgång till information eller företaget, säger Siri Hatlen, styrelseordförande i Entra, i en skriftlig kommentar.

– När det gäller den uppdaterade värderingen har styrelsens motivation varit att säkerställa att relevant och aktuell information ges till dess aktieägare och marknaden. Den uppdaterade värderingen utfördes av samma värderare och baserade på samma principer som tidigare värderingar, och de övergripande marknadsperspektiven som ligger till grund för analysen stöds också av andra ledande kommersiella fastighetsmarknadsanalytiker. Styrelsen står fast vid den uppdaterade värderingen samt sina tidigare rekommendationer och utvärderingar i förhållande till de lanserade och tillkännagivna erbjudandena och kommer att fortsätta att fokusera enbart på vad det är i bästa, gemensamma intresse för sina aktieägare och Entra.

Styrelsen uppmanar aktieägarna att avstå från att vidta några åtgärder med avseende på deras aktier i företaget, ett råd som vissa aktieägare valt att inte följa i och med att Balder under samma dag ökade sitt innehav i Entra till 10 procent. Därmed är Balders innehav större än konkurrenten Castellum, som äger 8 procent.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in