SBB Entra
Foto:Pexels via Pixabey
M&A

Batljan: Castellum får möjlighet att köpa andel i Entra under marknadsvärdet

I samband med att Entra höjt bolagets värdering ges Castellum de facto möjlighet att köpa en andel i Entra till en kraftigt rabatterad kurs, enligt SBB:s vd Ilija Batljan.

Uppdaterad 2020-12-09
Publicerad 2020-12-09

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, anger hur Entra behandlat SBB som huvudfaktorn för det numera tillbakadragna budet. Det sa han vi en presskonferens under onsdagen, med anledning av att bolaget drog tillbaka sitt bud. 

– Vi har inte givits tillgång till viktig information om Entra i samband med due diligence-processen. Vi har inte fått en rättvis behandling och därför drar vi tillbaka vårt bud, sa Ilija Batljan. 

Vidare sa han att Entras uppgraderade värdering, vilken ger en betydande ökad värdering av bolagets fastighetsbestånd, strider mot Entras tidigare värderingspraxis men även mot den norska marknadens prisutveckling. Den nya värderingen ger Castellum möjlighet att köpa en andel i Entra till en rabatterad kurs, anser Batljan.

– Det innebär att Castellum har möjlighet att köpa 8,7 procent av bolaget under marknadsvärdet och detta sker på bekostnad av norska skattebetalare, sa han.

Entras uppdaterade värderingen ökar värdet på bolagets fastighetsportfölj med 8,1 procent till 56,5 miljarder norska kronor, från 51,8 miljarder norska kronor enligt kvartalsrapporten för det tredje kvartalet. Detta motsvarar en värdeökning om 23 norska kronor per aktie jämfört med bokförda värden per 30 september 2020.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in