FinansNyhet

Delphi kniper chef från KPMG

Annika Melin Jakobsson Foto: DelphiAnnika Melin Jakobsson Foto: Delphi
Annika Melin Jakobsson Foto: Delphi
Publicerad

Annika Melin Jakobsson börjar på advokatbyrån Delphis Stockholmholmskontor. ​​​​​​

Olof Ehrs

Annika Melin Jakobsson, tidigare chef och partner på KMPG Sveriges transaktionsrådgivning- och kapitalmarknadsavdelning, började sin roll som specialistrådgivare inom kapitalmarknad på advokatfirman Delphis Stockholmskontor under måndagen. Detta framkommer av ett pressmeddelande.  

Hennes fokus blir initialt börsnoteringsuppdrag och marknadscompliance för större kunder. Hon kommer också bli partner på byrån så fort hon blivit antagen till advokatsamfundet.

– Det känns helt fantastiskt kul. Jag ser mycket fram emot att jobba med mina nya kollegor på Delphi och bli en del av den team spirit som är så engagerande. Det som fick mig att välja Delphi var de människor som jobbar där, det är ett härligt och ytterst kompetent gäng, säger Annika Melin Jakobsson. 

Annons

– Det är mycket glädjande att välkomna Annika till oss, hon har gedigen erfarenhet av rådgivning inom kapitalmarknadsfrågor och har ett starkt personligt varumärke i branschen. Med Annika i teamet kommer vi att kunna stärka vårt erbjudande med ytterligare spetskunskap inom området, säger Stefan Erhag, executive partner på Delphi.

Annika Melin Jakobsson har mer än 20 års erfarenhet av kapitalmarknadsrätt och har varit ansvarig för ett antal nationella och internationella kapitalmarknadsuppdrag. Hon jobbade senast som chef på KMPG Sveriges transaktionsrådgivning- och kapitalmarknadsavdelning. Innan dess var hon chef för EY:s nordiska kapitalmarknadsverksamhet. 

– Jag är förväntansfull inför min nya utmaning och att gå tillbaka till advokatbyråvärlden med de erfarenheter jag fått från andra verksamheter. Att ansluta till Delphi som redan har ett starkt varumärke, men där det också finns potential att växa och bredda erbjudandet, känns väldigt roligt. Jag ser fram emot att vara en del av Delphis spännande resa framåt, säger Annika. 

Annons

Annika Melin Jakobsson är utbildad jurist på Uppsala Universitet. Hon har tidigare varit gästföreläsare inom juridik på institutioner som Lund Universitet, Stockholms Universitet och Uppsala Universitet. 

Annons