Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
Veronica Augustsson är vd för Cinnober. Foto: Cinnober
IT

Cinnobers dotterbolag byter namn – breddar sitt fokus

Svenska it-jätten Cinnobers Londonbaserade dotterbolaget Boat Services byter namn till Simplitium – som ska fokusera än mer på nya marknader och bredda kundgruppen. Simplitium säljer bland annat Mifid2-anpassade verktyg till banker och värdepappersbolag.

 

Uppdaterad 2017-10-05
Publicerad 2017-10-05

För att än tydligare positionera sitt erbjudande mot respektive delmarknad och lyfta fram synergier inom koncernen ska Cinnober framöver att marknadsföra dotterbolagen via en ny koncernprofil.

För närvarande finns tre olika dotterbolag med fokusområdena rapportering, client clearing och marknadsövervakning. Först ut att byta profil är Boat som nu blir Simplitium i samband med sitt 10-års jubileum. Omprofileringen av övriga två dotterbolag sker under kommande kvartal i samband med ett branschevent.

– Cinnober har sedan starten fokuserat på börs- och clearingteknologi och riktat sig till ledande börser och clearinghus över hela världen, en verksamhet som även fortsättningsvis är en central del av koncernen. Det strategiska arbetet har under de senaste åren också fokuserat på att bredda målgruppen genom att förvärva och etablera dotterbolag med specialiserade, och mycket konkurrenskraftiga erbjudanden. Omprofileringen är ett led i detta arbete, säger Cinnobers vd Veronica Augustsson, i en kommentar.

Simplitium erbjuder bland annat banker och mäklarhus att rapportera aktieaffärer som sker utanför börsen, i enlighet med det pan-europeiska regelverket MiFID. Den 3 januari 2018 ska det nya regelverket MiFID II att träda i full kraft, vilket ställer krav på att handel med ett stort antal ytterligare tillgångsslag ska rapporteras.

– Det nya regelverket MiFID II har en enorm inverkan på banker och värdepappersföretag, och industrin ser värdet i våra tjänster samt att använda sig av en leverantör med erfarenhet av rapportering som uppfyller lagar och regelverk, säger Augustsson och fortsätter:

– Vidare är Simplitium sedan 10 år specialister inom transparens och hantering av data med hög integritet, ett område där vi kommer bredda erbjudandet till flera nya marknadssegment framöver. Våra försäljningsinsatser och kunddialoger kommer nu att intensifieras under den nya profilen.

Tillsammans med London Stock Exchange har Simplitium lanserat tjänsten TRADEcho, Europas främsta one-stop-shop för rapportering av dessa typer av affärer.

TRADEcho är väl positionerat inför den stora förändring som införandet av MiFID II i januari 2018 kommer att innebära och erbjudandet har fått ett positivt gensvar från marknaden. Fler än 350 större kunder har nu kontrakterats för att löpande nyttja tjänsten för sin framtida MiFID II-rapportering.

Platsannonser

Logga in