Annons

Annons

Cinnober

Kryptochefen Eric Wall lämnade det svenska finansteknikföretaget Cinnober när det köptes upp av den amerikanska börsen Nasdaq i förra året. Nu startar han upp en ny kryptofond, Arcane Asset.

Cinnober Financial Technology begär nu att få anvoteras från Nasdaq First North efter att Nasdaq begärt tvångsinlösen av kvarvarande aktier.

UPPDATERAD Nasdaq Technology höjer budet från 75 kr till 87 kr kontant för varje aktie och från 85 kr till 121 kr kontant för varje teckningsoption i Cinnober.

Amerikansk advokatbyrå förbereder en grupptalan mot Danske Bank, enligt uppgifter är Cevian på väg att köpa storpost i Nordea, Telia vill köpa SF Studios och SvD avslöjar slitningar i Sparbankssfären. Det är några av rubrikerna på tisdagsmorgonen. 

Swedbank Robur tycker att Nasdaqs uppköpserbjudande är olyckligt – och Coeli kallar det för ett skambud. Även en ägargrupp bestående av tre privatpersoner sågar budet.

Cinnobers ordförande och största ägare Nils-Robert Persson välkomnar Nasdaqs bud på 1,7 miljarder på bolaget. Cinnober-aktien rusar på beskedet. "Jag tycker att det är industriellt intressant och att budnivån är rimlig utifrån min bedömning", säger han till Realtid.se.

Nasdaq Technology lägger ett bud på Cinnober Financial Technology om 1,7 miljarder kronor. Styrelsen rekommenderar budet.

Sidor