FinansNyhet

Chefsekonomerna om framtiden för svensk ekonomi 

Jens Magnusson, chefsekonom på SEB, Mattias Persson, chefekonom på Swedbank, Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, Alexandra Stråberg, chefekonom på LänsförsJens Magnusson, chefsekonom på SEB, Mattias Persson, chefekonom på Swedbank, Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, Alexandra Stråberg, chefekonom på Länsförs
Jens Magnusson, chefsekonom på SEB, Mattias Persson, chefekonom på Swedbank, Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken, Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, Alexandra Stråberg, chefekonom på Länsförsäkringar och Robert Boije, chefsekonom på SBAB.
Publicerad

Realtid har frågat chefekonomerna på SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, SBAB och Länsförsäkringar om framtiden – och här är vad de tror. 

Anders Frick

Motvind eller medvind för börsen under hösten? Högre eller lägre bostadspriser? När höjer Riksbanken reporäntan, och hur står sig kronan mot US-dollarn om ett år? Åsikterna går isär i Realtids undersökning bland Sveriges främsta chefsekonomer.  

Ekonomerna ger även sin syn på när regeringen bör dra tillbaka de stimulanser som kom till på grund av coronakrisen, samt vilka som är de tre främsta utmaningarna för svensk ekonomi just nu. 

Varje fråga med tillhörande svar finns som en separat artikel på Realtids webbplats. Klicka på den fråga som du själv är mest intresserad av för att få veta chefsekonomernas bedömning. 

Annons
Annons