Fonder

Carnegie Fonder tar över Pandium Global

Carnegie Fonder tar över aktiefonden Pandium Global och dess förvaltare Mikael Tarnawski-Berlin från kapitalförvaltaren Pandium Capital AB.

Uppdaterad 2018-05-15
Publicerad 2018-05-15

Pandium Global förvaltas av Mikael Tarnawski-Berlin, som är största ägare i Pandium Capital AB. Det förvaltade kapitalet uppgår till 81 miljoner kronor. Sedan start har fonden avkastat i genomsnitt 12,5 procent per år.

– Mikael har bevisat sin skicklighet som förvaltare och har en investeringsfilosofi som stämmer väl överens med vår. Med Pandium Global får vi en fond som många av våra kunder efterfrågar, säger Carnegie Fonders vd Hans Hedström, i ett pressmeddelande.

Pandium Global är en aktieexponerad globalfond som startades 2014. Fonden uppges ha samma investeringsfilosofi som Carnegie Fonder.

– Vi har under en tid analyserat möjligheterna med en global aktiefond för att komplettera våra befintliga fondutbud som är inriktade på Sverige, Norden och tillväxtmarknaderna. Genom att ta över Pandium Global får vi inte bara en duktig förvaltare, utan också en etablerad fond med god historisk avkastning, kommenterar Hans Hedström.

– Dessutom lyckas de kombinera den större aktörens stabilitet med den mindre aktörens självständighet, och sammantaget är jag övertygad om att detta är rätt hemvist både för mig och för Pandium Global, säger förvaltare av fonden Mikael Tarnawski-Berlin.

Platsannonser