FinansNyhet

“Business Services har stor potential”

“Business Services har en unik position för att driva marknadskonsolidering”, säger Alireza Etemad, som ansvarat för affären med PwC på IK Investment Partners.
Publicerad

“Vi kommer utvärdera möjligheterna att utöka verksamhetens tjänsteutbud samt att eventuellt expandera utanför Sverige”. Det säger Alireza Etemad, Partner på IK Investment Partners, till Realtid angående förvärvet av Business Services från PwC.

Miriam Istner-Byman

Realtid.se rapporterade igår onsdag att riskkapitalbolaget IK Investment Partners, genom fonden IK VIII Fund, förvärvar affärsområdet Business Services av PwC. Affärsområdet levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning och har 71 kontor och cirka 1 100 anställda i Sverige.

Alireza Etemad, Partner på IK Investment Partners och ansvarig för affären med PwC, kommenterar nu förvärvet:

Varför köper ni Business Services?

Annons

– IK ser Business Services som en intressant verksamhet med stor potential och en erfaren ledningsgrupp. Det finns en stabil underliggande tillväxt i denna marknadsnisch samt möjligheter för marknadskonsolidering. Vi var även imponerade av Business Services digitala erbjudande och starka kundfokus och företagskultur.

Hur vill ni utveckla affärsområdet?

– Första steget blir att stötta Business Services genom separationen från PwC och säkerställa en smidig övergångsprocess. När detta är avklarat kommer vi att fokusera på att driva marknadskonsolidering i Sverige, både genom organisk tillväxt men även genom en hel del tilläggsförväv. Vi kommer även utvärdera möjligheterna att utöka verksamhetens tjänsteutbud samt att eventuellt expandera utanför Sverige.

Annons

Har ni gjort liknande uppköp under den senaste tiden?

– Detta är den åttonde investeringen för IK VIII-fonden och den andra under 2018. IK har under våra 30 år i branschen investerat i ett flertal nordiska business services-bolag, därbland TeleComputing, OpenSolution och EPiServer.

Planeras det för liknande uppköp?

Annons

– Vi kommenterar aldrig potentiella transaktioner. Däremot kommer vi utvärdera möjligheten för Business Services att göra tilläggsförväv under vårt ägarskap.

Något annat?

– Vi anser att Business Services har en unik position för att driva marknadskonsolidering, med deras starka digitala plattform och breda tjänsteutbud.

Annons