Stefan Dahlbo, vd för Byggmästare Anders J Ahlström Holdings fastighetsbolag
Fastigheter

Bostäder och integration – Stefan Dahlbo brinner för sitt nya jobb

Den första januari tillträdde Stefan Dahlbo som koncernchef för Byggmästare Anders J Ahlström Holdings fastighetsbolag.
Men det är mer än renoveringar och balansräkningar i huvudet på den tidigare vd:n för Öresund och HQ.
– Vi håller på med ett stort integrationsprojekt i samarbete med kommunen, idrotten och kulturen. Jag tycker det är superskoj, säger Stefan Dahlbo till Realtid.

Uppdaterad 2019-04-02
Publicerad 2017-01-17

Stefan Dahlbos roll som vd på First North-listade Byggmästare Anders J Ahlström Holding-koncernen handlar primärt om förvärv och förvaltning av bostadshyresfastigheter. Företaget har bland annat 1.300 hyreslägenheter i Alby söder om Stockholm. Husen byggdes under miljonprogramåren och för Stefan Dahlbo innebär det nya jobbet nya utmaningar.

– Ja, nu händer det grejer. Det är full fart och riktigt roligt. Det är roligt med konkreta grejer, jag har ju jobbat som rådgivare den sista tiden och det är kul men det är ännu roligare när man får genomföra saker, säger Stefan Dahlbo och konstaterar att företagets strategi att utveckla beståndet ligger fast.

– Sedan handlar det mycket om vilket tempo och i vilken takt man håller, men färdriktningen är densamma, vi ska hålla på primärt med bostäder.

Han tillträdde formellt den första januari men redan innan dess hade han börjat sätta sig in i företaget och de utmaningar som kan komma när man har ett större bestånd av bostäder i ett miljonprogramsområde.

– Vi håller på med ett stort integrationsprojekt i samarbete med kommunen, idrotten och kulturen. Jag tycker det är superskoj.

Märker ni av att det finns sociala problem i Alby och Botkyrka?

– Det som framför allt slår mig är att jag är väldigt hoppfull. Jag möter massor av unga entreprenörer och kommunen gör ett jättejobb måste jag säga, säger Stefan och berättar om Kricket-klubben i Alby som blivit väldigt populär bland många ungdomar.

– Nu på vintern spelar man inomhuskricket på fredagskvällar mellan klockan sju och tio och sedan går ungdomarna hem istället för att vara ute och ränna. Och föreningen Changers Hub har kursverksamhet med 450 ungdomar. Changers Hub drivs av några yngre och det är så häftigt att se deras kraft och energi, säger Stefan och berättar att företaget han företräder försöker hjälpa till så mycket de kan.

– Vi försöker bidra och stötta vi avsätter en budget varje år och bidrar bland annat till kvinnoföringen på Alby-berget och har samarbeten med Subtopia och Cirkus Cirkör som har sina verksamheter här ute. Mitt i området på berget ligger skolan och vi försöker göra vad vi kan för att hjälpa dem, säger Stefan Dahlbo.

Stefan Dahlbo ersatte Mattias Tegefjord som gick till annan verksamhet utanför koncernen. Stefan Dahlbo har erfarenhet från fastighetsbranschen, han har bland annat varit styrelseordförande för Klövern och styrelseledamot i Fabege och Wihlborgs Fastigheter. Han har även varit rådgivare till Profi Fastigheter.

Platsannonser