Annons

Annons

Klövern

Rutger Arnhults bror Urban Terling har, via Gårdarike, ökat sitt innehav i Klövern till 23,4 procent av rösterna och 9,6 procent av kapitalet. 

Bostadsutvecklaren Tobin Properties styrelse föreslår att årsstämman beslutar om en nyemission på totalt 409 miljoner kronor Aktien rasade rejält i börsöppningen och var vid stängningen på fredag ned 27 procent.

Fastighetsbolaget Klövern har förvärvat ytterligare 1 423 260 aktier i bostadsutvecklaren Tobin Properties för 14,2 miljoner kronor.

Återigen redovisar Klövern ett rekordresultat där förvaltningsresultatet förbättrades med 6 procent. Bolagets styrelse föreslår en ökad utdelning.

Vasakronans Fredrik Wirdenius har klättrat och knuffat ned Balders Erik Selin från förstaplatsen på Fastighetsvärldens ranking över de mäktigaste i fastighetsbranschen.

Bostadsutvecklaren Tobin Properties har ansökt om avnotering på Nasdaq First North Premier för att istället listas på Nasdaq First North.

Fastighetsbolaget Klöverns resultat för tredje kvartalet minskade med 10 procent från till 2 miljarder kronor till 1,8 miljarder kronor. Aktiekursen går just nu ned med 1,3 procent på Stockholmsbörsen.

Klövern har, via Dagon Sverige, köpt ytterligare 3 miljoner aktier i Tobin Properties för 42 miljoner kronor.

Rutger Arnhult är tydlig med att Klövern inte har några planer på att lägga bud på Tobin Properties och att tidigare vd Erik Karlin inte fick sparken. Han berättar även om kommande förändringar för bolaget. "Man måste styra om verksamheten i ett bolag som Tobin", säger Arnhult till Realtid.se.

Samtidigt som grundaren Erik Karlin lämnar vd-posten i Tobin Properties förvärvar Klövern Erik Karlins och medgrundaren Johan Varlands aktieposter i fastighetsutvecklaren. Efter köpet äger Klövern 70 procent av bolaget.

Sidor