Realtid
administrator
administrator
Uppdaterad: 18 jan. 2016Publicerad: 18 jan. 2016

Jamie Sallmén pratar vin, mat och tillbehör med utvalda experter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

DEL 4: I den fjärde och sista episoden träffar vi Maya Samuelsson som efter att ha blivit årets sommelier förra året kom med i det svenska sommelierlandslaget och gjorde sig ett namn inom vinvärlden på rekordkort tid. Hon berättar om ekologiska viner, bland annat om varför många viner på Systembolaget egentligen är ekologiska fast det inte står på flaskan.

DEL 3: I denna episod berättar Daniella Lundh Egenäs bl.a. om varför hon själv gillar Champagne så mycket, vad det är som gör Champagne till det bästa mousserande vinet, hur själva processen går till när man framställer Champagne, kombinationen Champagne ihop med mat, vilka mousserande viner skulle hon välja till fest och servering av plockmat, vilket champagneglas ska man välja för att få den ultimata smakupplevelsen m.m.

DEL 2: I den andra episoden av programserien Vinets Värld träffar Jamie den erfarne sommeliern Lasse Solum som korades till årets sommelier år 2010 och ses av många som en av Sveriges främsta sommelier och en förebild för hela det moderna sommelieryrket efter flera år som vinansvarig på Grand Hotel i Stockholm.

DEL 1: I den inledande episoden i programserien Vinets Värld förklarar Gunilla bl.a. vilket vin hon väljer till en hängmörad ryggbiff, varför man alltid bör hälla över rött vin från flaska till karaff, vad den optimala temperaturen är vid servering av röda viner, ska man använda vin vid matlagning och hur ska man tänka där, varför hon oftast väljer vinet innan maten när hon själv ska bjuda på middag m.m.

Läs mer från Realtid - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS