Annons

Annons

Bolund: ISK-skatt nu på rimlig nivå

Skatten på investeringssparkonton (ISK) kommer inte att höjas en tredje gång, säger finansmarknadsminister Per Bolund i Nordnets Sparpodden som publicerades på onsdagsmorgonen, skriver Privata Affärer.

 

I podden svarar Per Bolund nej på frågan om han ser ytterligare en höjning av skatten på ISK framför sig och tillägger att han tycker att det ska vara förmånligt att spara.

– Jag tycker skatten på ISK var omotiverat låg från början, men är nu på en rimlig nivå, säger Bolund.

Nordnets sparekonom Frida Bratt säger att det är ett lugnande besked från Per Bolund och att en del av osäkerheten kring denna långsiktiga sparform försvinner i och med beskedet från finansmarknadsministern.

Annons

Annons

– Nu kan ISK även framöver passa flera olika typer av sparanden. Fortfarande vet vi inte exakt vad (finansminister) Magdalena Andersson och (statsminister) Stefan Löfven menade med att de ville se höjd skatt på kapitalinkomster, men nu tror jag äntligen att vi kan stryka att det är ISK som står i skottgluggen, säger Bratt.

Investeringssparkonto (ISK) är en sparform för privatpersoner som infördes i Sverige 2012 och är tänkt att stimulera sparandet i aktier och investeringsfonder utan att den enskilda spararen drabbas av krångliga deklarationsregler.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons