Finans Nyhet

Barclays gör bitcoin-närmande

Taggar i artikeln

Barclays Bitcoin Blockchain
BitcoinBitcoin
Foto: Pixabay
Publicerad

Barclays öppnar för kryptovalutor som bitcoin. "Vi har talat med en rad fintech-aktörer och brittiska finansinspektionen om hur vi kan använda oss av virtuell valuta", säger bankens vd till CNBS.

Barclays vd Ashok Vaswani uppger att han haft en dialog med brittiska finansinspektionen FCA och fintech-aktörer kring hur digitala valutor kan användas på ett säkrare sätt. Det rapporterar nyhetskanalen CNBS på måndagen.

– Det är uppenbarligen ett nytt område och uppenbarligen ett område som vi måste vara försiktiga med. Och vi arbetar oss igenom det nu, sa Ashok Vaswani till CNBS under fintech-konferensen Money 20/20 i Köpenhamn i helgen.

Barclays har sedan tidigare inlett ett samarbete med startup-bolaget Circle som bland annat erbjuder betallösningar för bitcoin-betalningar. Realtid.se har tidigare även berättat att internationella storbanker och IT-jättar bildat en blockchain-allians. Blockchain är mjukvarutekniken bakom bitcoin.

Annons

Bolagssamarbetet går under betäckningen Enterprise Ethereum Alliance och syftar till att utveckla en standardiserad mjukvara kopplad till virtuella valutanätverket och bitcoin-utmanaren Ethereum. Alliansen inkluderar storbanker som Santander, UBS, Credit Suisse och JP Morgan – samt IT-jättar som Microsoft, Intel och Thomson.

Annons