Backlund och Cronstedt i storaffär med statsfond

Rickard Backlund och Jacob Cronstedts Apeiron Capital bildar joint venture med tyskt bolag och internationell statsfond.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2014-12-11

Apeiron Capital, med Rickard Backlund och Jacob Cronstedt i spetsen, startar ett samarbete för fastighetsköp med tyska fastighetsbolaget Kauri CAB Management och en internationell statsägd fond.

Mandatet är att göra förvärv i Tyskland för 300 miljoner euro och i samband med samarbetets start görs ett första köp av objekt i Berlin och Magdeburg för 130 miljoner euro.

Vilken fond det rör sig om samt vilken region den är från håller Backlund hemligt men han berättar för Realtid.se att uppgiften från partnern är att framför allt köpa bostäder i Berlintrakten.

– Affären är finansierad och klar så nu sätter vi igång och jobbar. Kauri CAB ska göra det stora arbetet på plats med att förvalta portföljen och ansvara för de renoveringarna som ska göras, säger Backlund.

– Berlin är väldigt intressant och en väldigt bra tillväxtmarknad, tillägger han.

Kauri CAB är baserat i Berlin sedan etableringen 2008 och förvaltar och äger främst hyresrätter.

Parterna meddelar alltså att den initiala summan för uppköp ligger på 300 miljoner men Backlund vill inte kommentera om den gränsen utökas framöver.

– Nu har vi satt ett mål och det finns ingen anledning att diskutera annat förrän man har kommit fram till det. Det ligger lite längre fram i tiden att prata om man ska förändra något. Men nu kör vi mot det där målet för fullt, säger Backlund.

Just nu analyseras nya affärer för parternas joint venture.

Backlund sitter i styrelsen för Apeiron. Sedan tidigare i år är han även tillförordnad vd för det AP-fondsägda Cityhold Property.

Platsannonser