Finans Nyhet

Avanza öppnar för kryptovalutor i kontoöversikten

Publicerad

Nu får kunder hos Avanza som investerat i Bitcoin eller andra kryptovalutor möjlighet att se värdet på på valutan och investeringen direkt i kontoutdragen.

Realtid.se

Kryptovalutor får allt större uppmärksamhet i media, hos centralbanker och bland investerare. De två dominerande valutorna är Bitcoin och Ethereum, som tillsammans har ett värde på omkring 100 miljarder dollar. Som ett led i att ge kunder möjlighet till en samlad bild av sina investeringar erbjuder Avanza nu kunder valet att visa värdet på sina investeringar i kryptovalutor direkt i kontoöversikten, skriver banken i ett pressmeddelande.

Hos Avanza finns idag möjlighet att handla Bitcoin via certifikat. Nu kan även de som valt att investera direkt i kryptovalutor se värdet på investeringarna via Avanza. Genom att koppla upp sig mot blockkedjorna kan Avanza spegla och presentera värdet på kryptovalutorna.

– Allt fler av våra kunder investerar i kryptovaluta och därför känns det naturligt att de ska kunna följa värdet direkt hos oss, säger Johan Prom, vd på Avanza, i en kommentar.

Annons

Annons