Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Jämställdhet

Allbright: Bolagen som placerar sig längst ner på skämslistan

Finansbranschen som helhet hade 2020 upp till 29 procent kvinnor i ledningsgrupperna, men även en del börsnoterade bolag som helt ratar kvinnor i ledningsgruppen. Teknologi och industri utmärker sig som börsens största bakåtsträvare.

Uppdaterad 2021-03-09
Publicerad 2021-03-08

När Allbright granskade riskkapitalbolagen 2017 var endast 3 procent av alla partners kvinnor. Medan börsnoterade finansbolag når upp till 29 procent av kvinnor i ledningsgrupperna år 2020 så finns även bland de 6 av de 15 börsbolag som helt ratar kvinna finansbolag. Det framgår av Allbrights rapport om jämställdhet i svenska börsbolag för helåret 2020. Det enda bolag som varit jämställt på ledningsgruppsnivå de senaste tio åren är Investor

– Personligen är jag djupt fascinerad över ett tudelat näringsliv. Vi ser många som numera vässar rekryteringarna och hittar fler talanger. Samtidigt som andra bolag år efter år saknar kvinnor i toppen. Hela 15 bolag har under alla dessa år klarat konstycket att inte ha en enda kvinna i ledningsgruppen, där vi ser att frågan måste starta. Därmed kvalar de in på Allbrights röda börslista, säger Amanda Lundeteg, vd för Allbright, i rapporten.

Mansdominerade branscher som kraftförsörjning, teknologi och industri återfinns även de som börsens största bakåtsträvare. Inom kraftförsörjning saknar Arise kvinnor i ledningsgruppen, liksom BTS Group, Nibe Industrier, Nolato, OEM international och Sintercast inom industri samt Note och Novotek inom teknologi och New Wave inom konsumentvaror.

– Att advokater, akademin och riskkapitalbolag inte brydde sig nämnvärt kunde vi ana. Men att deras arrogans för jämställdhet var så cementerad i kulturen, var över allas värsta farhågor. De supervassa svenska techstjärnorna stupade även de brant. Intervjuerna beskrev en machokultur som står emot det mesta av insikterna när det gäller mångfald. Sällan har vi mött ett grabbigare motstånd, skriver Amanda Lundeteg.

– Bolagen Novotek, New Wave och OEM International placerar sig längst ner på skämslistan. De har stora ledningsgrupper, bestående av nio, åtta respektive sju personer. Trots detta återfinns noll kvinnor bland de ledande befattningshavarna.

Bland de 15 bolag som helt saknar kvinnor i ledningsgrupperna finns finansbolagen Bure Equity, Havsfrun Investment, Latour, Lundbergföretagen, NAXS och Svolder.

– Gemensamt för bolagen är att flera av dem är mindre bolag inom finans, med få ledande befattningshavare. Finansbranschen i stort nådde 2020 upp till 29 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Investmentbolagens toppskikt verkar dock alltjämt vara reserverat för män, säger Maija Inkala, projektledare på Allbright, till Realtid

 

Platsannonser