Finans

Wallenberg ökar i Munters

Lars Wedenborn, vd för Wallenbergarnas bolag FAM, bekräftar att man ökat sitt innehav i Munters med knappt 3 procent. Nordic Capital är säljare men kvarstår som största ägare i Munters.

Uppdaterad 2019-06-13
Publicerad 2019-06-13

Wallenbergsfärens maktbolag FAM ökar sitt innehav i Munters från 11,4 procent till drygt 14 procent, enligt Dagens Industri. Bolagets storägare Nordic Capital är säljare.

Enligt ett pressmeddelande från Carnegie på torsdagsmorgonen var priset 44 kronor per aktie, vilket var en betydande rabatt jämfört med Munters stängningskurs på 49 kronor på onsdagen.

Nordic Capital sålde totalt 25 miljoner aktier i Munters Group, motsvarande 13,6 procent av aktierna och rösterna i bolaget. Försäljningen genomfördes genom en så kallad accelererad bookbuilding-process, ett auktionsförfarande där flera internationella institutionella investerade deltog.

Det Nordic Capital-ägda bolaget Cidron Maximus äger efter försäljningen motsvarande 36,5 procent av aktierna och rösterna i bolaget och är därmed fortfarande största ägare i Munters.

Carnegie och Jefferies agerade som joint bookrunners vid försäljningen.

Till DI säger Lars Wedenborn, vd för FAM, att ”Bolaget passar väl in i FAM:s portfölj. I botten är det ett globalt företag med marknadsledande positioner som gör rätt saker”.

Vidare uppger han att han inte vill kommentera om FAM kommer att investera ytterligare i Munters.

Nordic Capital har i och med försäljningen en inlåsningsperiod på 90 dagar för sitt övriga innehav i Munters. 

Platsannonser