Finans Nyhet

Veckans mest lästa (20–24 november)

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Realtid.se

SBAB: Botten är inte nådd
Bedömt utifrån en modell som i genomsnitt väl beskriver det historiska sambandet mellan bostadspriser, bolåneräntor och hushållens inkomster, bör bostadspriserna falla några procent till under hösten innan botten är nådd, enligt SBAB:s Bomarknadsnytt.
Publicerad: 21 november
Läs hela artikeln här>>


Hon lämnar storbanken – ”fantastiskt kul att få vända ett bolag”
Unni Jerndal lämnar Swedbank efter fem år. I december börjar hon sin nya tillvaro som Kreabkonsult.
Publicerad: 20 november
Läs hela artikeln här>>


”Den information som Kindred försöker tysta läggs snart öppen inför skranket”
”Det är idag 55 dagar tills jag drar Kindred Group inför domstol. Jag stämmer alltså Kindred Group för deras verksamhetstid utan tillstånd, perioden före 2019. Flera stora dagstidningar har inför detta planerat publicera kritiska artiklar kring bettingbolagens missförhållanden samt spelmissbruk – men de har stoppats.” Per Holknekt skriver i en gästkrönika om vad han tror att det beror på.
Publicerad: 20 november
Läs hela krönikan här>>

Annons


Världsomspännande kriminella nätverk bakom illegal försäljning av tv-kanaler
Skatteverket har för första gången kontrollerat intäkter från försäljning av tv-kanaler som stulits från de stora tv-bolagen. De 80 utredningar som gjorts har lett till 37 miljoner i påförd skatt. I Sverige bedöms att 8,6 procent av befolkningen har tillgång till illegala tv-kanaler, vilket placerar oss på fjärde plats i Europa.
Publicerad: 23 november
Läs hela artikeln här>>


Hon lämnar Finansinspektionen – tar över efter Nilzén på Swedbank
Johanna Fager Wettergren lämnar sin tjänst som hållbarhetschef på FI, ett jobb som hon har haft i två år ganska exakt.
Publicerad: 21 november
Läs hela artikeln här>>


Tre banker bäst på direktavkastning
Bara tolv av Stockholmsbörsens storbolag kommer att klara av den magiska gränsen om en direktavkastning på över 5 procent nästa år. Det skriver Dagens Industri som gjort en sammanställning utifrån analytikernas prognoser.
Publicerad: 21 november
Läs hela artikeln här>>

Annons


Här har priserna på bostadsrätter ökat mest på två år
Sedan våren 2022 har bostadsmarknaden präglats av avvaktande köpare och sjunkande priser. Prisutvecklingen varierar dock mellan olika län, kommuner och även gator, där priserna på vissa adresser stigit i raketfart.
Publicerad: 22 november
Läs hela artikeln här>>


Fastators vd i blåsväder efter avlyssnat telefonsamtal – tillsätter utredning
Fastighetsbolaget Fastator, med Carl Bildt och Björn Rosengren i styrelsen, har hamnat i blåsväder. Detta efter att medgrundaren och nuvarande vd Joachim Kuylenstierna i ett avlyssnat telefonsamtal berättat för en svensk affärsbekant i Schweiz hur man kan skapa en företagsstruktur för att tvätta pengar. En nyckelkomponent i pengatvätten är, enligt Kuylenstierna, att ”stoppa in politiker och folk från Finansinspektionen i styrelsen”. Det avslöjas i en ny bok, vilket får Fastator att tillsätta en intern utredning.
Publicerad: 22 november
Läs hela artikeln här>>


Hovrätten dömer Johan Carlström för ytterligare insiderbrott
Svea hovrätt har i dag meddelat dom i ett mål rörande insiderbrottslighet som skett under åren 2013–2014 i bolaget Fingerprint Cards AB.
Publicerad: 22 november
Läs hela artikeln här>>

Kritik mot chockhöjd ISK-skatt: ”Skattehöjningarna måste rullas tillbaka”
Skatten på investeringssparkonto och kapitalförsäkring stiger med 23 procent för inkomståret 2024. Nordnets sparekonom Frida Bratt menar att det är helt orimligt och kräver nu att skattehöjningarna rullas tillbaka – i alla fall om sparformerna ska förbli breda och folkliga.
Publicerad: 23 november
Läs hela artikeln här>>

Annons

Annons