Finans

Uber mister licens i London

UPPDATERAD: Uber nekas förnyad licens av Londons transportmyndighet för att bedriva verksamhet i huvudstaden. Uber kommer att överklaga beslutet.

Uppdaterad 2019-11-25
Publicerad 2019-11-25

Det amerikanska taxibolaget Uber fick förra sommaren en 15-månaders licens från myndigheten Transport for London (TFL) som möjliggjorde verksamheten. Det är denna licens som nu löper ut och som inte kommer att förnyas efter måndagen, enligt flera medier, däribland CNBC.

– TFL:s beslut att inte förnya Ubers licens i London är anmärkningsvärt och felaktigt, och vi kommer att överklaga. Vi har förändrat vår verksamhet betydligt de senaste två åren och vi vill bidra till att sätta standarden för säkerhet i branschen. TFL ansåg oss vara en pålitlig aktör för bara två månader sedan, och vi gör fortsatt allt och lite till för att bibehålla denna status. För våra 3,5 miljoner resenärer och 45 000 licenserade förare som förlitar sig på Uber i London kommer vi fortsätta verksamheten som vanligt, och göra allt vi kan för att lösa situationen tillsammans med TFL,  säger Jamie Heywood, Regional General Manager för Norra och Östra Europa i en skriftlig kommentar.

Ubers aktie noterades på New York-börsen i våras och har sedan dess rasat med runt 30 procent. 

Platsannonser