Bank

Tuffa tider på Nordea Markets 

Sänkt resultat för Nordea Markets kan innebära att hundratals arbetstillfällen hotas enligt Dagens Industri. Sedan länge är det en fastslagen strategi att flytta administrativa uppgifter inom Wholesale till Polen, för att på så vis minska kostnaderna, enligt en källa till Realtid. 

Uppdaterad 2019-07-25
Publicerad 2019-07-25

Nordea Markets är Nordens största mäklarhus för aktier, valutor och räntor. Nu har ägare i Nordea tröttnat på att mäklarhuset sänker resultatet för affärsområdet Wholesale Banking. 

Affärsområdets resultat sjönk under andra kvartalet med 30 procent jämfört med i fjol, till 151 miljoner euro. Nu finns det en risk för att hundratals arbetstillfällen inom affärsområdet hotas. Det skriver Dagens industri (Di). 

I Wholesale Banking ingår dels företagsfinansiering, som erbjuder lösningar vid till exempel förvärv och fusioner, och dels mäklar- och analyshuset Nordea Markets.

Enligt Di:s källor lider Nordeas Markets både av dålig effektivitet i verksamheten och uppenbart ogynnsam marknadsutveckling.

”Något måste förändras och det måste ske väldigt snart”, säger en källa med insyn till Di.

Sedan länge är det en fastslagen strategi att flytta administrativa uppgifter inom Wholesale till Polen, för att på så vis minska kostnaderna. Nordea satsar även på AI för att sänka kostnaderna för hanteringen av standardiserade uppgifter. 

Realtid söker Nordea.

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in