Finans Nyhet

Tidestad, Zlatan och Lindvall – här är veckans mest lästa artiklar

Taggar i artikeln

Realtid
Publicerad
Uppdaterad

Helt plötsligt pratar alla om den svenska kronan, och många tycker att vi behöver gå över till euro. Men lösningen finns på hemmaplan. Om det ville ni läsa denna vecka. Fast mest lockade en bisats i en av nätmäklarnas bokslut. Här är veckans mest lästa artiklar!

Realtid.se

Därför räknade Nordnet fel på 20 miljoner

En miljon kronor per månad i nästan två år – så stor var felräkningen för Nordnets fondrelaterade intäkter innan bolaget upptäckte vad som var fel och korrigerade. Nu lovar bolaget att felet inte ska uppstå igen.

Publicerad: 31 januari
Läs hela artikeln här>>

Thedéen efterlyser ny bostads- och skattepolitik

Riksbankschefen Erik Thedéen blev idag utfrågad av finansutskottet om den finansiella stabiliteten.
Han uppgav att motståndskraften i det svenska finansiella systemet testas av den höga inflationen och stigande räntor.

Annons

Publicerad: 31 januari
Läs hela artikeln här>>

Överskottsmålet – där har ni förklaringen till den svaga svenska kronan

Den svaga kronan skylls ofta på att kronan är en liten skvalpvaluta och/eller allt på Riksbankens penningpolitik. Men tänk om det är så att det verkliga sänket är vårt nitiska sparandeöverskott och därmed sammanhängande undertryck i ekonomin, där huvudförklaringen är vår mycket strama finanspolitik. Det skriver Realtids Per Lindvall.

Publicerad: 1 februari
Läs hela krönikan här>>

Annons

Erdogan: Kan ge Finland ett besked som kan chocka Sverige

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan fortsätter att kommentera Sveriges möjligheter att släppas in i försvarsalliansen Nato. I en intervju uppger han att Turkiet kan, om det är nödvändigt, ge ett annat besked till Finland än till Sverige. Det rapporterar SVT.

Publicerad: 30 januari
Läs hela artikeln här>>

Positiva utsikter för Stockholms fastighetsmarknad: ”Stark urbaniseringstrend”

Kortsiktigt finns det utmaningar för de nordiska ekonomierna inklusive fastighetsmarknaderna, men på längre sikt ser det mer positivt ut – särskilt i Stockholm och Köpenhamn. Det menar Rosie Hunt, fastighetsanalytiker på Deutsche Banks kapitalförvaltning DWS.

Annons

Publicerad: 2 februari
Läs hela artikeln här>>

Ibrahimovic köper nytt på Östermalm

För 130 miljoner köper Zlatan Ibrahimovic grannfastigheten till det penthouse, gamla Elimkyrkan, som han sedan tidigare äger.

Publicerad: 2 februari
Läs hela artikeln här>>

Digitaliseringsexperten om ministerns förslag: ”Fullständigt svindlande inkompetens”

”Jag hörde att Liberalerna kräver att företagens bokföring måste ske med penna och papper. Det finns, säger de, fördelar med en riktig huvudbok som en digital version aldrig kan jämföras med.”

Publicerad: 30 januari
Läs hela artikeln här>>

Ann Grevelius och Storskogen-profil stärker kassan åt regtechstartup

Startupföretaget North House tar in nytt kapital för utveckling och expansion. Pengarna kommer bland annat från en tech- och banksektorprofilerad delägare på McKinsey, en ledande befattningshavare på Storskogen samt Ann Grevelius, som är en av Sveriges finansprofiler.

Publicerad: 3 februari
 Läs hela artikeln här>>

Tingsrättens besked: Entreprenören får inte företräda Plipp

Varken den omtalade Plipp-entreprenören eller hans fru får företräda startupbolaget Plipp. Det slår Stockholms tingsrätt fast, och menar att bolagets huvudägare och vd Carl-Henrik Zetterberg är den som är Plipps egentliga företrädare.

Publicerad: 1 februari
Läs hela artikeln här>> 

Därför köper Levler köper Aktieinvest från Pareto

Söderberg & Partners med dotterbolaget Levler i spetsen förvärvar nätmäklaren Aktieinvest från Pareto Securities. Levler arbetar dock på en egen teknisk lösning för aktiehandel och kommer inte att använda Aktieinvests lösning. Samtidigt säger Levlerprofilen Joakim Bornold att det finns fortsatt utrymme för konsolidering i branschen.

Publicerad: 1 februari
Läs hela artikeln här>>

 

 

Annons