Meta visar upp Twitter-utmanare internt – Zuckerberg kommenterar Apples headset

Publicerad

Meta Platfoms har för sina anställda presenterat en fristående app som ska konkurrera med Twitter. Det skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Appen blev demonstrerad under torsdagen. Vid mötet närvarade produktchefen Chris Cox som sade att bolaget diskuterar att ha profiler som Oprah Winfrey och Dalai Lama som användare av appen.

Cox tillade att bolaget hoppas kunna lansera den nya appen, som går under kodnamnet Project 92, så snart som möjligt.

Även vd Mark Zuckerberg var på plats och han kommenterade Apples nya Vision Pro-headset, som konkurrerar med Metas egna Quest-modeller.

Zuckerberg uppges ha sagt att det positiva var att Apple inte presenterade några “magiska lösningar” på de utmaningar som Metas egna team inte redan utforskat och tänkt på.

Vision Pro väntas kosta sju gånger mer än nya Quest 3, vilket Zuckerberg kopplar till att Apple valt att satsa på en mer högupplöst skärm i sin produkt. Den höga prislappen på Vision Pro fick samtidigt Zuckerberg att kritisera Apple.

“Deras tillkännagivande visar verkligen på skillnaden i de värderingar och den vision som våra företag bidrar med på ett sätt som jag tycker är väldigt viktigt. Vi förnyar för att se till att våra produkter är så tillgängliga och prisvärda för alla som möjligt”, sade Zuckerberg.

https://www.theverge.com/2023/6/8/23754304/instagram-meta-twitter-competitor-threads-activitypub

https://www.wsj.com/articles/meta-reveals-twitter-competitor-it-plans-to-launch-as-stand-alone-app-4a9b7721

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons