Erik Penser sänker motiverat värde på 27-29 kronor för Raketech

Efter att Raketech har lämnat en kvartalsrapport med negativ organisk tillväxt väljer Erik Penser Bank att sänka sitt motiverade värde för bolaget till intervallet 27-29 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

Raketech kom med sin kvartalsrapport i veckan. Omsättningen steg 28,4 procent till 11,3 miljoner euro. Dock stod den organiska tillväxten för ett negativt bidrag på -4 procent. Sportintäkterna uppgick till 3,5 miljoner euro.

”Trots den negativa organiska tillväxten lämnar vi i stort våra intäktsestimat för innevarande år och prognosperioden oförändrade. Vi bedömer att H2 kommer vara starkt givet att den amerikanska sportsäsongen drar igång och att fotbolls-VM sker under Q4. För innevarande år sänker vi ebitda-estimaten med cirka 7 procent och bedömer att bolaget kommer nå den lägre delen av intervallet för ebitda-marginalen (EPB 40 procent), skriver Penser i en kommentar.

Likt föregående år kom nettoresultatet in på 1,2 miljoner euro.

”Trots bibehållen guidence sänker vi vårt motiverade värde till 27-29 kr. Anledningen är en ökad riskpremie på marknaden för mindre bolag”, skriver Penser.

Raketech har handlas upp med 0,3 procent till kursen 17,44 kronor

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons