Alecta miljardinvesterar i ny grön kontorsfastighet i Storbritannien

Publicerad

Tjänstepensionsjätten Alecta går in som medfinansiär med drygt en miljard kronor i den nya kontorsfastigheten 105 Victoria Street i London. Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggnaden existerar inte ännu utan arbetet drar igång i sommar. Det blir Skanska som kommer att bygga fastigheten med målet att bli färdiga under 2026.

105 Victoria Secret kommer att drivas helt på förnybara energikällor. Med sina tretton våningar fördelade på en yta över cirka 50 000 kvadratmeter blir det Storbritanniens största klimatneutrala kontorsfastighet.

”105 Victoria Street kommer att utgöra en förebild för många andra byggprojekt de kommande åren genom de innovativa lösningarna som tas fram för att minimera utsläppen”, kommenterar Frans Heijbel, Chef för Reala tillgångar utland på Alecta.

Alecta gör investeringen ihop med ett antal aktörer, inklusive fastighetsfonden Welput som förvaltas av BentallGreenOak där Alecta är största ägare.

https://via.tt.se/pressmeddelande/alecta-investerar-drygt-1-miljard-kronor-i-storbritanniens-storsta-klimatneutrala-kontorsfastighet-105-victoria-street?publisherId=686463&releaseId=3319595

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons