Finans Nyhet

Tele2 visar styrka

Publicerad

Tele2 B har den senaste tiden klarat sig bra i den allmänna nedgången på börsen.

Utvecklingen på de flesta börser i världen kännetecknas av en rekylfas sedan början av året. Nedgångarna är av varierande storlek, där det tydligaste undantaget är New York börsen, som i stort sett sätter nya toppnoteringar varje dag.

Anmäl dig till Ingemar Carlssons Nyhetsbrev Teknisk Analys.

Men så ser vi ju också massiva insatser för att hålla index uppe på denna marknad, som tydligen inte får falla.

Annons

Upptrappningen av konflikterna i arabvärlden ger ett starkt oljepris men även de ädla metallerna är stigande bland annat som en följd av oroligheterna. Mer om detta i separata analyser under veckan.

New Yorkbörsen

S&P 500 (1 343,01) var i fredags uppe på den högsta nivån i hela uppgången sedan mars 2009 och gav den nya toppnoteringen 1 344. Index har nu stigit med drygt 100 procent sedan bottennoteringen vid 666 den 6 mars 2009, vilket i normala fall ger en tvekande utvecklingen och oftast en rekyl.

Jag utgår från att det är samma krafter igång nu som vid vändningen våren 2009, då man släppte till federala pengar för att vända börsen.

Annons

S&P 500 har en bit kvar till rekordnoteringen från den 11 oktober 2007, då vi fick se 1 576 som rekord och detta rekord gäller fortfarande.

Med en stigande trend sedan en längre tid tillbaka kan vi fortsätta blicka uppåt och det är aktuellt med en avstämning när vi kommit in en bit i april månad för att då värdera möjligheterna av en fortsättning uppåt fram till sommaren.

Enskilda aktier

Trelleborg B (61,85) kom med en rapport som fick ett negativt mottagande på börsen, vilket satte press på aktien och fick den att gå in en negativ fas. Toppnoteringen kom in den 19 januari vid 77,50 kronor för att sedan ge en större nedgång, där vi nu bevakar stödet vid 60,00 kronor inför en motreaktion uppåt.

Annons

Aktien har nu förutsättningar att stiga i början av den nu påbörjade veckan och göra ett försök att nå först 64,00 kronor, där marknaden troligen gör ett försök att också nå 68,00 kronor innan nästa fas nedåt tar vid och testar 60-nivån igen.

Under de kommande veckorna finns det utrymme för en fortsatt nedgång och sedan är frågan om det är 56,00 kronor som ska hålla inför en ny mer stabil uppgång eller om det blir en lägre nivå.

TeliaSonera (53,95) föll till 52,65 kronor som lägst i slutet av förra veckan innan en motreaktion uppåt tog vid under fredagen. Aktien har nu förutsättningar att stiga mot först 56,00 kronor och testa motståndet på den nivån, där toppnoteringen från den 9 november 2010 ligger vid 56,90 kronor.

Jag är inte främmande för att aktien under de kommande veckorna gör ett försök att bryta upp till en ny toppnotering och testa motståndet vid 60,00 kronor.

Tele2 B (145,00) har den senaste tiden klarat sig bra i den allmänna nedgången på börsen. Toppnoteringarna kring 151 kronor från slutet av förra året är inte långt borta och vi kan nu närmast inrikta oss på att dessa testas igen.

På sikt räknar jag med att 151-nivån bryts och den dag ett genombrott bekräftas kan vi inrikta oss på en fortsatt uppgång till motståndet vid 161 kronor.

Kurser -Utbildning Göteborg 16 mars

Grundkurs 1 TA

Plats: Radisson Blu, Göteborg.

Tid: Onsdagen den 16 mars kl 13:00-14:45

Denna kurs tar upp de grundläggande kunskaperna inom TA med olika formationer, så som kilar, trianglar, rektanglar. Gångjärnstekniken, Glidande medeltal och inte minst trender och de viktiga trendbrotten.

Det är enormt viktigt att få trendbrotten bekräftade så tidigt som möjligt för att inte ligga fel inför avgörande vändningar

Pris: 880 kr

KURS BULL & BEAR

Plats: Radisson Blu, Göteborg.

Tid: Onsdagen den 16 mars kl 15:00-16:45

Hur fungerar BULL & BEAR-certifikaten med hävstång, risker och möjligheter.

Vilka certifikat finns? Omsättning, likviditet med flera frågor tas upp.

Pris: 600 kr

Grundskurs 2 TA

Plats: Radisson Blu, Göteborg.

Tid: Onsdagen den 16 mars kl 17:00-18:45

Denna kurs tar upp de viktiga momentumindikatorerna och hur de fungerar. Vi fördjupar också kunskapen från kurs 1 med flera exempel.

Pris: 880 kr

Anmälan och frågor skickas till mona@tendens.se

Mer info och övriga kurser på www.tendens.se

Annons