Annons

Annons

Teknikföretagen

Avmattningen slår till med full kraft mot svensk industri och industrins avmattning smittar av sig på resten av ekonomin, enligt teknikföretagens konjunktursprognos.

Andelen ”zombieföretag” som bara existerar för att det är billigt att finansiera nya lån växer ständigt. Mats Kinnwall och Lena Hagman på Teknikföretagen varnar för konsekvenserna för Sverige om vi låter den här utvecklingen fortsätta.

Teknikföretagen spår att Sveriges BNP-tillväxt når bottenläge i år i den nuvarande konjunkturcykeln. Arbetsgivaorganisationens chefekonom Mats Kinnwall säger till Realtid att det beror på en svag global tillväxt och en avmattning inom byggsektorn. Samtidigt kritiserar han Riksbankens inflationsmål.

Journalister som inte behöver alltid får sista ordet, orsakerna bakom advokatbyråernas splittring – och finansfilmerna man aldrig tröttnar på. Lite av innehållet i chefredaktör Johan Såthes helgkrönika.

"Teknikföretagens förhandlingschef Anders Weihe och Mats Kinnvall är inte nådiga i sin kritk av min krönika. Jag kan erkänna att jag delvis bjöd in till detta, men kan också lite förnjöjt konstatera  att jag befinner mig i gott sällskap." Det skriver Realtids Per Lindvall i en replik till Teknikföretagens sågning av Lindvalls krönika tidigare i veckan.

Jag är ingen gambler, men jag skulle kunna sätta en rejäl slant på att Riksbanken inte kommer att nå sitt inflationsmål i år eller nästa år. Att Riksbankdirektionen inte vill förstå bättre, som framkom i vice riksbankschef Kerstin af Jochnick anförande i måndags, är väl kort och gott väldigt skrämmande.

”Per Lindvall har uppenbarligen inte hängt med i diskussionen kring sambandet mellan löneökningar och valutakurser.” Det skriver Teknikföretagens Anders Weihe och Mats Kinnwall i en replik på Realtids Per Lindvalls krönika från igår.