Annons

Annons

Synch

Advokatbyrån Synch är legal rådgivare till börsaktuella Reforce International, som nyligen tog in 51 miljoner kronor i en uppmärksammad finansieringsrunda. Utmaningen handlar om att koordinera en mängd intressen – legala, kommersiella, ägare och investerare – berättar Synchs teamchef Dan Örnfjäder.

Synch har som enda svenska advokatbyrå blivit nominerad till Financial Times Innovative Lawyers Awards. “Den här gången hoppas vi på att vinna” säger Magnus Sundqvist, Head of Digital Services på Synch.

Den sista analoga bastionen i näringslivet har den kallats – juridiken, men med New Law digitaliseras och industrialiseras branschen. Löpande timdebitering utmanas när robotar lär sig skriva standardavtal. Vad är egentligen New Law? Realtid har pratat med Ulf Lindén på Legal Works och Sara Sparring på Synch - båda grundare och operativa chefer.

Man måste inte göra som alla andra. Sara Sparring hoppade av delägarskapet i Bird & Bird för bygga en advokatbyrå som är som ”ett vanligt företag”. Tilltaget blev en snackis och sedan dess har hajpade Synch drivit förändring

Advokatbyrån Synch vill bli en ledande aktör inom tech och digital business i hela Öresundsregionen. Som ett första steg värvas den skånska advokaten Johan Ragnar.

Som enda svenskgrundade advokatbyrån är Synch nominerad till Financial Times utmärkelse för affärsjuridiska byråer i framkant. Fondia finns också med bland de nominerade.

Som första advokatbyrå i Norden lanserar Synch ett egenutvecklat AI-verktyg baserat på deep learning. Tjänsten som ännu så länge bara finns på engelska kan testas kostnadsfritt.

Advokatbyrån Synch fortsätter sin globala resa och etablerar sig i Norge. "Öppnandet av kontoret i Oslo är en viktig del i Synch:s strategi att vara den ledande advokatfirman i Norden för teknologi och digitala affärer, säger Synchs vd Jim Runsten till Realtid.

"Advokatrollen kommer att bli svårare och än mer utmanande. Det kommer inte att räcka att vara en kompetent advokat utan en djupare förståelse för teknikens fördelar och brister kommer att vara avgörande". Det säger Magnus Sundqvist,  Head of Digital på Synch, som svar på hur advokatrollen kommer påverkas av digitaliseringen. 

Sidor