Annons

Annons

Styrelsearbete

Vi som individer fattar runt 2 800 beslut, varje dag. Suzanne Sandler, som arbetar med styrelsefrågor i tillväxtföretag, reflekterar över hur alla dessa små och stora val påverkar oss både som individer och i vår yrkesroll.

Förväntansbolag har obetydliga intäkter men höjs till skyarna för att marknaden förväntar sig hockeyklubbseffekten, det vill säga stora affärer med fina vinster i framtiden. Men ingen vet om eller när det kan ske, då det handlar om tro och förhoppningar. Frågan är hur vd:ar för bolagen hanterar detta, skriver styrelsearbetaren Suzanne Sandler, som är före detta vd på Styrelseakademien.

Styrelseledamöter är medvetna om hur kollegorna i styrelsen presterar, men är inte alltid imponerade. Mer än en tredjedel tycker att någon i styrelsen borde bytas ut för att de inte håller måttet. Det visar PWC:s rapport om förändringarna i styrelserummen.

 

Många kompetenta kvinnor och män arbetar i styrelser och många företagsledningar stöttas av professionella styrelser. Men flera hundra tusen företagare saknar år 2017 fortfarande en engagerad styrelse. Det är dags att ändra på det, skriver Suzanne Sandler, vd Styrelseakademien Stockholm.

Styrelseproffset och före detta vd:n Christina Tillman har haft en spännande och varierande karriär. Här berättar hon om åren på Indiska och Odd Molly, varför hon valde att lämna FACE Stockholm och Gudrun Sjödén, om sitt ledarskap och hur Coop ska ta upp kampen med ICA.

Eva Elmstedt har vunnit årets Women's Board Award. Utmärkelsen föräras den bästa kvinnliga ordförandekandidaten till stora bolag.

Precis som mycket annat i samhället har styrelsearbete förändrats på senare år. Den som vill ha styrelseuppdrag i dag måste kunna bidra på ett helt annat sätt.