Annons

Annons

SBAB

UPPDATERAD EQT har lagt ett bud på den australiensiska telekomoperatören Vocus, som värderar bolaget till 22 miljarder kronor. I EU-valet tappar Miljöpartiet stort i Sverige, medan motsvarande parti i Tyskland går kraftigt framåt. Dessutom ser bostadspriserna ut att gå upp, det är något av innehållet i måndagens morgonsvep.

Det kraftigt sjunkande värdet på kronan har gjort att allt fler röster höjts för att öka politikernas makt över penningpolitiken. SBAB:s chefsekonom Robert Boije påminner om de goda skäl som finns för en politisk obunden Riksbank.

Statliga banken SBAB vinner marknadsandelar. "Vi har just nu rekordmånga ansökningar som kommer in," säger Erik Wennergren, presschef på SBAB till Realtid.

SBAB känner av konkurrensen på bolånemarknaden men sänkta bolåneräntor gav tydliga effekter med kraftigt ökade ansökningsvolymer under första kvartalet 2019.

– Vi ser ut att ha några magra år framför oss, sett till BNP-tillväxten, där fallande bostadsinvesteringar i hög grad bidrar till nedgången. Det säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije.

Sidor