Annons

Annons

Plattformar

JP Morgan lanserar en digital handelsplattform med courtagefria aktier för att attrahera yngre kunder – och ta upp kampen med uppstickare, rapporterar Financial Times.

Bankerna måste numera dela med sig av kontodata till fintechbolag. Samtidigt letar de efter nya sätt att tjäna pengar på kundernas data. Nu vill Nordea ta betalt för utökad information till fintechbolagen.

Capital.com erbjuder handel med derivatinstrument. Nu släpps CFD-plattformen i Sverige. Bolaget har verksamhet i Vitryssland och backas av rysk oligarkson. "Vi vill erbjuda nya investeringsmöjligheter", säger brittiske vd:n Ivan Gowan.

Brittiska PE-bolaget Deepbridge Capital investerar 30 miljoner kronor i det Stockholmsbaserade blockchain-bolaget Chainvine som lagrar vindata i blockkedjan.

DNB Bank, Danske Bank, Nordea, Handelsbanken och SEB vill skapa en gemensam nordisk “känn din kund”-infrastruktur – för större företag. "Målet är en öppen infrastruktur, precis som vi gjorde med Swish", säger Frank Hojem, presschef på SEB, till Realtid.

... vd för Aktietorget som byter namn till Spotlight Stockmarket och expanderar till Danmark.

Börsteknikbolaget Cinnober har haft en trög start på året – och redovisar ett rörelseresultat på -27,2 miljoner kronor för det första kvartalet. Resultatet tyngs av tillväxtsatsningar. Nu ska bolaget kapa kostnader med ett besparingsprogram.

Finska it-konsulten Sofigate gör Sverigesatsning som leds av konsultstjärnan Björn Olofsson – som haft uppdrag i Sillicon Valley, London och Chicago. En viktig kundgrupp är de pressade storbankerna. "Det sker en branschgildning i finanssektorn mot techjättar", säger Björn Olofsson till Realtid.

Blockchain väntas revolutionera bank- och finansbranschen. Men det är ingen universallösning. Tekniken måste alltid lösa problem. "Det är helt irrelevant om man inte kan förena det med sin affärsmodell", säger Henrik Olsson, director på PWC.

Sidor