Annons

Annons

Mats Gabrielsson

Morgonsvepet fredag: Klarna förbereder sig för en börsnotering i USA, Mats Gabrielsson blir storägare i Oncology Venture och Fastpartner tar in 714 miljoner kronor.

Finansmannen Mats Gabrielsson är en de fyra som åtagit sig att teckna i Oscar Properties nyemission. Han ser bra substans i bolaget och berättar att han inte hade några krav på Oscar Engelbert inför tecknandet, men ser att beslutet om slopad lön och bonus är "en renlighetssak".

Kända finansprofiler räddar krisande Oscar Properties, Commerzbank justerar ned vinstprognos och professor varnar riksbankschefen: ”Höj inte räntan”. Det är några av rubrikerna i torsdagens nyhetssvep.

Mangold Fondkommission stäms av 23 aktörer, däribland Mats Gabrielssons investmentbolag Trention, som känner sig lurade efter att ha investerat 26 miljoner kronor i en bryggfinansiering.

Mats Gabrielsson har förvärvat så pass mycket aktier i Trention att han nu passerar gränsvärdet på 30 procent. Samtidigt meddelar bolaget att man ligger i tvist med ett försäkringsbolag som kräver miljoner från Trention.