Annons

Annons

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring. Det framgår av företagets delårsrapport. 

”Länsförsäkringar Bank fortsätter att utvecklas positivt och vi inleder året med ytterligare ett kvartal med stark resultatutveckling och god kostnadskontroll," säger Sven Eggefalk, vd för Länsförsäkringar Bank i en skriftlig kommentar.

En rad mindre spelare tar i rask takt andelar från den för storbankerna så lukrativa bolånemarknaden. Den verkliga utmaningen kommer när den första utländska aktören dyker upp. Det bör bara vara en tidsfråga, enligt Realtids Claes Folkmar.

Handelsbanken gör som Länsförsäkringar, SBAB och Swedbank och höjer sina boräntor.

Personlig service utmanar digitala tjänster, visar årets undersökning av kundernas nöjdhet med bankerna. Svenskt Kvalitetsindex presenterar i dag vinnarna i årets kartläggning.

Länsförsäkringar Banks styrelse har tagit beslut om att göra en nedskrivning på en kvarts miljard kronor som kommer att belasta resultatet för fjärde kvartalet 2018.

Sidor