Annons

Annons

IPO

Noteringsåret 2019 var en ljummen historia för branschen. Hur ser det ut inför 2020? Vilket är det bästa alernativet för finansiering? Veckans panel svarar och ger också klara utsikter kring vilka branscher som kommer se flest noteringar under 2020. 

Geopolitiska handelsfrågor fortsätter att påverka noteringsklimatet globalt. Enligt revisionsjätten EY:s senaste analys minskade IPO-aktiviteten på många marknader under tredje kvartalet 2019 jämfört med tredje kvartalet 2018.

Baker McKenzie är legal rådgivare vid fastighetsbolaget K2A:s börsnotering på Nasdaq Stockholm, med Carnegie och Swedbank som Global Coordinators och Joint Bookrunners, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån.

En börsnotering är den troligaste vägen framåt för EQT men riskkapitalbolaget undersöker sannolikt samtidigt även att ta in större delägare och väljer det mest värdefulla alternativet sent i processen. Det säger professor Per Strömberg,vid Handelshögskolan i Stockholm, till Realtid.

Efter uppgifter i veckan om att både Synsams och Cabonlines ägare valt att vänta med börsnotering – IPO – på grund marknadsturbulensen är frågan om intresset för börsnoteringar svalnat av? Realtids fredagspanel ger sin syn på klimatet för börsintroduktioner just nu.

 

BNP Paribas räknar med god aktivitet för europeiska börsnoteringar i juni, säger Nordenchefen Eirik Winter till Realtid. Det trots uppgifter om att Synsams ägare väntar med börsnotering till följd av böroron och att många andra analytiker ser mer skeptiskt på läget.

Sidor