Annons

Annons

GP Bullhound

GP Bullhound har vid stängning av sin fjärde teknikfond fått in 113 miljoner euro och har som mål att nå en avkastning på minst 25 procent per år. Det säger investmentfirmans partner Joakim Dal till Realtid.

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid.

På bara några år har Spotify, Apple Music och en mindre grupp streamingtjänster kommit att fullständigt dominera musikdistributionen. Här finns en lärdom att dra som går långt bortom musikindustrin, skriver Per Roman, som grundat investmentbanken GP Bullhound. Han har arbetat med finansiering och utveckling av techbolag som Leo Vegas, Klarna och King.

Stort investerarintresse driver upp fintech-värderingarna. Men bolagen har ännu mycket att bevisa. "Få har substans i intjäningen och en globalt gångbar affärsmodell", säger Joakim Dal, partner och investerare på GP Bullhound.

Krypto-marknaden växer kraftigt, pådriven av ICO:er som låter privatpersoner investera i blockchain-bolag med nya typer av kryptovalutor. Under förra året restes totalt motsvarande 35 miljarder kronor via ICO:er, enligt ny GP Bullhound-rapport.

GP Bullhound stänger i dag tisdag sin fjärde techfond i ordningen. Den stängs på motsvarande 650 miljoner kronor och är därmed bolagets hittills största fond. Pengarna ska investeras i europeiska techbolag. "Vi har fått bra team på plats runt om i Europa, så nu går det fint att köra vår strategi på den här fondstorleken", säger Joakim Dal, partner på GP Bullhound, till Realtid.

Den teknikorienterade investmentbanken GP Bullhound etablerar närvaro i Asien. Per Lindtorp från Stockholmskontoret blir chef för verksamheten i Hong Kong.

Investmentbanken GP Bullhound blir delägare i varumärkesbyrån Seventy Agency. Affären sker via GP Bullhounds fond Sidecar, uppger Resumé.

Sidor