AI-profilen Vilhelm von Ehrenheim går från EQT till QA tech

Taggar i artikeln

AI EQT
Publicerad
Uppdaterad

Efter sju år på riskkapitalbolaget EQT, där han har byggt upp företagets AI-drivna investeringsplattform Motherbrain, blir Vilhelm von Ehrenheim medgrundare och AI-ansvarig på nystartade QA.tech.

Realtid.se

– Jag har jobbat länge med AI men det är först nu vi verkligen börjar se bredden i de lösningar som blir möjliga. QA.tech har en tydlig vision kring hur man med hjälp av AI kan effektivisera hela utvecklingsprocessen och potentialen är enorm, säger Vilhelm von Ehrenheim, som får rollen som Chief AI Officer på QA.tech, i en skriftlig kommentar.

QA.tech grundades tidigare i år och utvecklar ett AI-baserat verktyg som ska underlätta applikationstestning, så kallade QA-tester. Verktyget agerar som en verklig testare för att hitta eventuella problem på en webbsida hos funktioner som sök, varukorg, cookie banners eller inloggning. Genom att automatisera det tidskrävande men nödvändiga arbetet med hjälp av AI vill QA.tech hjälpa utvecklare att göra betydande tidsbesparingar.

– Vilhelm är en av landets främsta AI-experter och jag är otroligt glad över att han ansluter till oss, säger Daniel Mauno Pettersson, vd och medgrundare av QA.tech, i sin presskommentar.

Annons

Vilhelm von Ehrenheim har sedan tidigare agerat AI-rådgivare åt QA.tech men blir från januari 2024 en del av grundarteamet, där även Patrick Lef och Marcus Carloni ingår. Innan EQT arbetade han på Klarna där han bland annat utvecklade en AI-baserad riskmotor.

I september tog QA.tech in 11 miljoner kronor i en pre-seed runda som leddes av byFounders. Bland övriga investerare finns Mikael Johnsson, medgrundare av investmentbolaget Oxx och tidigare partner på Amadeus Capital.

Annons