Annons

Annons

Electrolux

UPPDATERAD Electrolux resultat i det fjärde kvartalet 2018 kommer in högre än förväntat. Aktien är vid 16.30 tiden på fredagen upp med drygt 12 procent.

UPPDATERAD Vitvaruföretaget Electrolux förbereder en avknoppning av affärsområdet Professionella Produkter från koncernen.  Bolagets största ägare Investor stödjer förslaget.

Morgan Stanley nedgraderar Electrolux-aktien under det att Investor köper flera aktier i Electrolux. 

Electrolux har förvärvat italienska SPM Drink Systems som omsätter 300 miljoner kronor. Affären är en del av Electrolux strategi för att öka närvaron inom hotell-, restaurang- och cafébranschen.

Electrolux avyttrar sina USA-baserade verksamheter inom kommersiella dammsugare och centraldammsugare. Köpare är kanadensiska Nuera Air.

I mars kommer den franska konkurrensmyndigheten presentera resultat från en undersökning som berör Electrolux och flera andra vitvarutillverkare, och som handlar om riggade priser.

Electrolux förvärvar Schneidereit, en leverantör av uthyrningslösningar för professionell tvätt i Tyskland och Österrike.

Electrolux förvärvar amerikanska Anova för minst 115 miljoner dollar. Dessutom kommer Electrolux  att öppna ett kontor i San Francisco och där skapa ett centrum för innovation i det smarta hemmet.

Livet är fullt av kontraster. Kanske mer för vissa än för andra. En gång i tiden var han punkaren som demonstrerade och ropade slagord mot kapitalismen. I dag är han vd för Företagarna. Vi talar om Günther Mårder – en man som vågar spänna bågen rejält.

 

Sidor