Annons

Annons

Ekobrott

Två advokatkollegor till den skjutne advokaten i Stockholm är chockade av fredagens skjutning. Om det har anknytning till arbetet är det dessutom ett ”angrepp mot rättstaten”, menar en av kollegorna.

Skillanden är stor mot när penningtvättshärvorna med bekräftade och ännu obekräftade misstankar på Swedbank och Danske Bank inträffade. Smarta system mot penningtvätt fångar nu upp väsentligt många fler suspekta transaktioner.

Revisorernas arbete mot korruption och ekonomisk brottslighet behöver inte fler regler utan mer integritet. Det finns inget att vänta på, skriver Dan Brännström, tidigare generalsekreterare för FAR. 

Det gigantiska skattebedrägeriet på minst 530 miljarder kronor som europeiska banker varit involverade i bör skaka om banksektorn rejält. Bankerna har efter alla tidigare skandaler allt mer av bevisbördan för att visa att de verkligen arbetar för samhällets bästa. Att det i spåren av dagens stora internationella avslöjande kan komma allt mer radikala förslag för att inskränka bankernas centrala roll ska inte uteslutas, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en kommentar.

Nordea Danmark utreds för penningtvätt efter uppgifter om att banken under flera år ska ha levererat sammanlagt en miljard danska kronor i kontanter till kriminella växlingskontor

 

Sidor