Annons

Annons

Detaljhandel

Sports Direct med Mike Ashley i spetsen köper den anrika brittiska varuhuskedjan House of Fraser från konkursförvaltaren.

Det hävdas ofta att Sverige står inför eller redan upplever en butiksdöd. Den allt snabbare digitaliseringen ställer konsumenten inför valet att antingen handla i butik eller på nätet. Framtidens detaljhandel, som vi redan nu ser växa fram i Kina, visar dock att det är på väg att ändras. Den kombinerar istället näthandeln med butiker snarare än att valet står mellan de två, skriver Alibabas chef för Norden och UK, David Lloyd.

Varningssignalerna är tydliga. H&M:s aktie handlas till den lägsta nivån på tio år. Nu måste klädjätten dra rätt lärdomar och hänga med i den tekniska utvecklingen. Annars riskerar bolaget att bli ett nytt Kodak moment, skriver Andreas Aronsson, detaljhandelsexpert på Nortal.

Wilner Andersson tvingas, med omedelbar verkan, lämna sin vd-post i fastighetsbolaget Agora efter två och ett halvt år. "Bolaget har tyvärr inte utvecklats enligt förväntan", säger ordförande Knut Pousette.