Annons

Annons

Centerpartiet

Centerledaren Annie Lööf får ett sonderingsuppdrag av talman Andreas Norlén. C-ledarens uppdrag löper över en vecka, med möjlighet att förlänga tiden ytterligare om så krävs.

Lugnet för stormen, så kommer valet 2018 med alla sannolikhet betecknas när historieböckerna skrivs. Valet då vi skulle diskuterat de stora strukturproblemen, rustat oss praktiskt och moraliskt för att möta framtida kriser, medan tid var. Men det blev istället valet då vi ägnade oss åt böneutrop och en extra vabb-vecka, skriver Centerpartiets chefsekonom Martin Ådahl.

Realtid.se granskar i en serie artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Nu kommer turen till domstolarna: Ska systemet med nämndemän som dömer i målen förändras eller moderniseras?

Realtid.se granskar i flera artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Del tre: Hur ska personaloptioner i mindre företag beskattas?

Realtid.se granskar i flera artiklar hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som varit heta och omdebatterade det senaste året. Del två: Behovet av en skattereform och en förändring av småföretagarnas krångliga 3:12-regler.

Realtid.se kommer i en serie artiklar spegla hur riksdagspartierna ser på några av de frågor som engagerar många av våra läsare och varit heta det senaste året. Först ut: EU:s bankunion och Nordeas flytt till Finland.

Som ung studentpolitiker och reporter på Finanstidningen var jag med när människor fredligt demonstrerade på gator och torg och befriade en stor del av mänskligheten ur kommunismens och planekonomins järngrepp när muren föll 1989. Nu kommer en ny stor utmaning; ultranationalismen, som vill stänga gränserna, stärka staten mot individen och kollektivet mot människan, skriver Martin Ådahl, Centerpartiets chefsekonom.

(UPPDATERAD) Moderaterna vill ta ett gemensamt initiativ med övriga partier i Alliansen för att fälla regeringens budget redan i höst. Det utspelet gjorde partiledaren Anna Kinberg Batra på en pressträff under torsdagen.