Annons

Annons

BNP Paribas

BNP Paribas har tagit stora kliv in på den svenska M&A-marknaden. Nordenchefen Eirik Winter ser det som en fördel att inte vara beroende av den typen av affärer.

Den franska storbanken BNP Paribas och det svenska fintech-bolaget Tink meddelar att de från och med idag ingår i ett nytt strategiskt samarbete.

Allfunds förvärv av Nordic Fund Market är nu slutförd och avtal har slutits med Folksam. Samtidigt ska arbetsstyrkan på det svenska kontoret stärkas.

BNP Paribas nettovinst i det tredje kvartalet var högre än väntat. Ökad utlåning i kölvattnet av ekonomisk tillväxt i bland annat Frankrike och ökad vinst inom investment banking ligger bakom. 

Europeiska banker väntas fortsätta med kostnadsbesparingsprogram, enligt branschexperter Realtid talat med. I Norden tror Eirik Winter, Nordenchef på BNP Paribas, mer på renodling än konsolidering. 

Stora utflöden från hedgefonder, 800 medarbetare på Deutsche Bank går till BNP Paribas och Spänningarna ökar mellan Facebook och dess Libra-partners. Det är några av rubrikerna i fredagsmorgonens nyhetssvep.

Sidor