Annons

Annons

BNP Paribas

Riksbankens massiva obligationsköp, delvis från utländska aktörer, har kraftigt bidragit till den svenska kronans försvagning under de senaste åren. De utländska innehaven av svenska obligationer har mer än halverats 2015-2018, enligt den franska storbanken BNP Paribas.

En sammanslagning av Commerzbank och Deutsche Bank kommer definitivt att leda till drastiska personalneddragningar. I övrigt är bedömarna osäkra på konsekvenserna. Men en fusion kan skapa större stabilitet i Europa.

”I Norden, mer än i någon annan del är världen, tenderar vi att kategorisera människor efter ålder - och i Sverige är åldersfixeringen värst. Vi har inte råd att fortsätta så här!” Det skriver Eirik Winter, vd för BNP Paribas Norden, i en replik som privatperson i vår debattserie om åldersdiskriminering på arbetsmarknaden.

BNP Paribas Nordenchef Eirik Winter är närmast lyrisk när han beskriver utvecklingen på obligationsmarknaden under det senaste halvåret.
– Det är momentum på alla fronter, säger han.

Många multinationella bolag, ett flertal riskkapitalister och en hamn för fin tech-bolag. Det är därför BNP Paribas storsatsar på den nordiska marknaden.  Det säger Eirik Winter, vd för BNP Paribas Group Nordic Region till Realtid.

BNP Paribas stärker bankverksamheten i Norden genom flera seniora rekryteringar.  –Vårt mål att bli den ledande globala banken för våra nordiska kunder, säger Eirik Winter, vd för BNP Paribas Group Nordic Region och chef för CIB Nordics.

I Realtids nyårspanel är det många som gillar Riksbankens räntehöjning. Det tycker både Johanna Kull på Avanza och Eirik Winter på BNP Paribas. Det är också tydligt att riskkapitalbolagen har mycket pengar för förvärv och fusioner, vilket inte minst svaret från Klas Tikkanen på Nordic Capital visar.

En tilltagande finansiell snålblåst till trots: Eirik Winter satsar på snabb tillväxt för BNP Paribas i Norden på alla fronter de kommande åren.

Belgiska storbanken väljer ekonomiappen Tinks teknik för att utveckla sina mobilappar. "Ett bevis på att bankmarknaden börjar bli helt kundcentrerad", säger Daniel Kjellén, vd och medgrundare av Tink.

Sidor