Annons

Annons

Swedbank plockar Nordeas chefsanalytiker

Andreas Wallström från Nordea blir ny prognoschef och biträdande chef för Swedbanks makroanalys.

Swedbank rekryterar Andreas Wallström som ny prognoschef och biträdande chef för makroanalysen.

Andreas Wallström kommer närmast från en roll som chefsanalytiker på Nordea, och han har tidigare haft ett flertal seniora positioner och expertuppdrag, bland annat vid Finansdepartementet och EU-kommissionen. Han börjar på Swedbank i januari 2019.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Andreas Wallström till Swedbank. Andreas har stor erfarenhet av områden som är centrala i vårt analysarbete och för våra kunder, jag tänker särskilt på bostadsmarknaden och hållbarhetsområdet. Andreas är dessutom kommunikativ och duktig på att sprida kunskap till en bred publik, han kommer att komplettera det befintliga teamet på ett utmärkt sätt, säger Anna Breman, chefekonom på Swedbank, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Jag ser framemot att börja på Swedbank makroanalys. Swedbanks analyser håller erkänt hög kvalitet och det finns ett stort förtroende för expertisen på Swedbank externt. Min ambition är att bidra till att makroanalyserna fortsätter att generera högt kundvärde och aktivt arbeta med att sprida kunskap till en bred målgrupp, säger Andreas Wallström, tillträdande prognoschef på Swedbank makroanalys.

Läs allt om:

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons