Bank

Swedbank lättar på amorteringen

Swedbank inför amorteringslättnader för såväl företag som privatpersoner.

Uppdaterad 2020-03-18
Publicerad 2020-03-18

I coronakrisen säger sig Swedbank vilja hjälpa företag med likviditetsproblem och privatpersoner som varslas om uppsägning. 

"Swedbank, med drygt fyra miljoner kunder i Sverige, har en viktig roll i samhället och för oss är det självklart att på olika sätt hjälpa de människor och företag som drabbats finansiellt", skriver banken i ett pressmeddelande. Swedbank kommer därför erbjuda amorteringslättnader för privat- och företagskunder. 

För privatpersoner går det att ansöka om amorteringsbefrielse för både bolån och andra lån. En omprövning görs löpande efter tre månader. För bolån beviljas amorteringsbefrielse för maximalt 12 månader och för övriga lån i maximalt 6 månader, skriver banken.

Företagskunder kan ansöka om amorteringsbefrielse på sina krediter i upp till 6 månader och en omprövning görs efter tre månader. 

Möjligheten att ansöka om amorteringslättnader kommer att finnas tillgänglig via formulär på Swedbanks hemsida från och med nästa vecka

Företagskunder ska prioriteras "så fort som möjligt", privatkunder kan förvänta sig första amorteringsbefrielsen i april. 

Platsannonser

Logga in