FinansNyhet

Svea Ekonomi köper finländska Maksuturva

Publicerad

Svea Ekonomi har ingått avtal att förvärva 90 procent av aktierna i Maksuturva Group AB och Maksuturva ICT Services AB.

Realtid.se

Sammanslagningen förenar en ledande nordeuropeisk finansiell aktör och en av de ledande finländska betalningsförmedlarna inom e-handel. Genom förvärvet avser Svea Ekonomi att kunna erbjuda sina e-handelskunder intelligenta betalningslösningar samt att stärka sitt erbjudande.

I ett pressmeddelande från bolaget säger Lennart Ågren, vd för Svea Ekonomi:

– Maksuturva är ett naturligt tillskott till Svea Ekonomikoncernen. E-handelsbranschen fortsätter att växa i snabb takt på alla våra marknader i Europa. Maksuturva har imponerat med sina differentierade lösningar som både ökar effektiviteten för e-handlaren och skapar ett mervärde för konsumenten.

Annons

Framöver kommer egenskaper som verktyg för smidig retur- och reklamationshantering och konfigurerbara betallösningar att vara nyckelaspekter för en bra serviceupplevelse både för konsumenten och e-handlaren.

– Betalbranschen utvecklas snabbt och samgåendet med en internationell aktör som fokuserar på finansiella tjänster är en strategiskt sett utmärkt lösning för oss, säger Mikael Smeds, vd för Maksuturva. Affären för oss snabbare mot vårt mål att erbjuda intelligenta betaltjänster på en bredare skala i Norden och Nordeuropa. Vi har känt Svea Ekonomi i flera års tid och ser fram emot att bli en del av denna koncern.

De resterande 10 procent av aktierna kommer fortsättningsvis att ägas av ledningen. Förvärvet förutsätter godkännande av Finansinspektionen i Finland.

Annons
Annons