Jessica Stark, ny vd och Suzanne Sandler, avgående vd, Styrelseakademien Stockholm
Nytt jobb

SUP46:s grundare tar över Styrelseakademien

Det är Jessica Stark, vd och medgrundare av SUP46, som efterträder Suzanne Sandler i rollen som vd för Styrelseakademien Stockholm. "Jag triggas av att vara verksam i en roll där jag kan bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft" säger hon till Realtid.

Uppdaterad 2017-06-15
Publicerad 2017-06-15

Jessica Stark  har en bakgrund inom pr och kommunikation men har de senaste 13 åren arbetat med startups – alltså nystartade, ofta innovativa företag. Hon var medgrundare och vd för startuphubben SUP46 (Start-Up People of Sweden) som idag har 60 medlemsbolag och över 50 alumnibolag.

Vad lockar med uppdraget som vd för Styrelseakademien?

– Jag har lång erfarenhet från startup-branschen, bland annat i rollen som vd, styrelseledamot och ägare, och har själv sett vikten av ett bra styrelsearbete. I likhet med Styrelseakademien har SUP 46 också många medlemmar och genom vår verksamhet har vi hjälpt medlemsbolagen att utvecklas och internationaliseras. På SUP 46 kände jag att jag gjorde en samhällsinsats och samma sak känner jag att jag kommer att göra i Styrelseakademiens verksamhet. Genom att stötta bolag i deras styrelsearbete bidrar man till bolagens framgång, vilket ökar Sveriges välfärd. Jag triggas av att vara verksam i en roll där jag kan bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft, säger Jessica Stark till Realtid.se.

Vad har du för mål?

– Det är för tidigt att säga. Styrelseakademien har gjort en fantastisk resa så här långt. Jag vill fortsätta att stärka Styrelseakademiens varumärke, skapa medlemsnytta och bredda medlemsbasen. Jag tror att många människor skulle ha nytta av det som vår verksamhet erbjuder.

Suzanne Sandler har varit vd för Styrelseakademien i tio år.

– Suzanne, som även har varit vd för Styrelseakademien Sverige till och med årsskiftet 2015/2016, står i hög grad bakom Styrelseakademiens framgångar de senaste tio åren, säger Ylva Hambraeus Björling, Styrelseakademien Stockholms ordförande och fortsätter:

 – Under hennes ledning har Styrelseakademiens medlemserbjudande och utbud av utbildningar och andra tjänster systematiskt förbättrats. Suzanne har också spelat en aktiv roll som opinionsbildare och framgångsrikt bidragit till StyrelseAkademiens huvudsyfte, en ökad professionalisering av styrelsearbetet. Antalet medlemmar har mer än tredubblats och föreningens ekonomi har avsevärt stärkts.

Suzanne Sandler kommenterar sin avgång för Realtid.se:

Varför väljer du att lämna Styrelseakademien?

–  Var sak har sin tid. Jag har gjort vad jag har kunnat för Styrelseakademiens verksamhet. Nu är organisationen i en ny fas. Vi har lämnat det entrepreniella stadiet och befinner oss nu i ett läge då vi ska stärka vårt varumärke och nå ut till en bredare krets. Då behövs en ny typ av vd.

Vad ska du göra nu?

– Det vet jag inte. Först ska jag vara trainee på ett litet bolag och lära mig att se verksamheten ur en investerares synvinkel. Jag kommer även ha mer tid för min svarta frieserhäst, vilket jag ser fram emot. Sedan kommer jag att hålla ögon och öron öppna för att hitta nya möjligheter.

Vad är du mest stolt över att du har åstadkommit i din roll som vd?

– Det som jag är mest stolt över är att vi har utvecklat ett  medlemserbjudande med substans i.

Jessica Stark tillträder sin nya roll den 21 augusti.

 

Platsannonser