Annons

Annons

Styrelseakademien

Svante Forsberg skrev sitt första cv härom veckan. Han är 66 år och har arbetat mer än halva sitt liv på revisions- och konsultjätten Deloitte. "Jag lämnar nu Deloitte men vill inte sluta arbeta för att jag uppnått pensionsåldern", säger han. Nästa steg blir att utveckla Styrelseakademien i rollen som ordförande. 

Den ideella föreningen Styrelseakademien har skickat in en hemställan om lagändring till regeringskansliet. Syftet med förslaget är att återigen göra det möjligt för styrelseledamöter att fakturera för styrelsearbete genom bolag.

Vi som individer fattar runt 2 800 beslut, varje dag. Suzanne Sandler, som arbetar med styrelsefrågor i tillväxtföretag, reflekterar över hur alla dessa små och stora val påverkar oss både som individer och i vår yrkesroll.

Styrelseproffsen åtar sig färre styrelseuppdrag i framtiden som en konsekvens av att styrelsearvoden inte får faktureras från egna bolag. Många av ledamöterna minskar antalet uppdrag redan i år.

Det är Jessica Stark, vd och medgrundare av SUP46, som efterträder Suzanne Sandler i rollen som vd för Styrelseakademien Stockholm. "Jag triggas av att vara verksam i en roll där jag kan bidra till att stärka Sveriges konkurrenskraft" säger hon till Realtid.

Många kompetenta kvinnor och män arbetar i styrelser och många företagsledningar stöttas av professionella styrelser. Men flera hundra tusen företagare saknar år 2017 fortfarande en engagerad styrelse. Det är dags att ändra på det, skriver Suzanne Sandler, vd Styrelseakademien Stockholm.

Framgång är ingen slump. För att bli en duktig styrelseledamot krävs både kunskaper och lämpliga personliga egenskaper. Som Sveriges ledande styrelseutbildare erbjuder StyrelseAkademien certifiering för en professionell styrelsekarriär. Anmäl dig till intensivkursen 12-13 juni på Djurönäset!

Realtid Karriär bjuder på frukostseminarium onsdag 20 april. Jackie Kothbauer, personlig varumärkesexpert, hjälper dig att bygga din karriärplan och Suzanne Sandler från Styrelseakademien berättar om värdeskapande styrelsearbete. Säkra din plats nu!

Sidor